luni, 22 februarie 2010

ÎN GURA BLOGULUI pamflet




                                                      
După un ocol prin blogosferă nu-ți mai revii cu una cu două. Se înghionteau unii cu alții de ziceai c-a băgat marfă la unități. Cât vedeai cu ochii, peste tot era ceva bun, bun care place mult de tot ! Trebuia să zic undeva mai devreme, muicăăăă a dat strechea în noi, clar ! Nu e din lipsă de calciu, cred că e lipsă de primăvară în case, în oase !  Bine, pa :

Gura blogului adevăr grăiește și chiar dacă nu se consultă gura cu tastatura ziceam că eram în gura blogului de la scara blocului.

Mircescu se pare că a fost dibuit de un diabetic închipuit dar nu se confirmă faptul că micuțul ar fi fost și abuzat din dragoste.

La colțul străzii apare calul mândru care n-avea nicio vină că era frumos și alerga-n galop și cu coama-n vânt și conștient de frumusețea lui. Păi cum să nu enerveze trecătorii mai puțin familiarizați cu așa ceva ?

Merg la vale, să mă plimb și eu ca  tot omul. Ce să vezi, ce să vezi ? În prispa casei la nenea cu mere s-au luat la harța tanti doctorița și cu tanti farmacista. Una zicea că ea e o finuța și că cealaltă trebuie să se mute la ea la farmacie. Cred ca amândoua o invidiau pe tanti de la alimentara că avea mere de la nenea.    Și nu vroia să dea pe datorie și nici cu rețeta compensată.

Prin alte părți ale locului am întâlnit și niște neni deștepți în capu' lor rău de tot, da răi, nu așa !  Am plecat repede să nu mă vadă că-s pe-acolo că mi-o luam. Nervi de primăvară aveau.

Am mângâiat urechile moi și aurii ale unui cuțu frumos și am luat-o agale spre locuri mai calde și mai omenoase unde m-au întâmpinat  cu un zâmbet inspirat de o inimă bună, niște zeițe. Dar nu din cele de bronz care stau nemișcate ca să facă ciorile ce vor pe ele.

Chiar dacă plouă pe la unii oameni, ei nu erau plouați. Asta m-a mirat puțin dar am plecat mai departe.

Și dusă am fost. M-aș fi dat cu sania da' n-aveam zăpadă. Pe câmp era aglomerație prea mare și n-am putut să fac față.

M-am întors cu spatele.

Și-am primit un șut în dos.

Acum aștept pasu'nainte.

Mai aștept puțin și plec. 

Plec din Romania că mi-a mâncat tot timpul banii.

De-ntreținere.

VA URMA în reluare sau deloc

Lista mea de bloguri